Kennisbank » Informatie-ouders

Informatie voor ouders

In dit artikel beantwoorden wij alle vragen die u - als ouder/verzorger - mogelijk zou kunnen hebben over de aanschaf van een Minecraft server door of voor uw kind.

Uw kind wil een eigen Minecraft server, u als betrokken ouder is het echter wat onduidelijk wat zo’n Minecraft server hosten inhoud; waar zit u contractueel aan vast, is het allemaal wel veilig of misschien bent u wel benieuwd wat er met de gegevens van uw kind gebeurt. In dit artikel worden deze onderwerpen in een notendop uitgelegd, voor een uitgebreide versie bekijk onze privacyverklaring of de algemene voorwaarden. Mocht het antwoord dat u zoekt niet in dit artikel staan, contacteer ons dan via Discord, support@metishosting.nl of maak een web-ticket aan.

De volgende vragen worden in dit artikel behandelt:

  • Wat houdt een Minecraft server hosten in?
  • Contracten, abonnementen en betalingen
  • Gegevensgebruik
  • De onlineveiligheid van uw kind

Wat houdt een Minecraft server hosten in?

Een Minecraft server is een online plek waar uw kind samen met andere personen Minecraft kan spelen; uw kind speelt in dezelfde online wereld samen met bijvoorbeeld vrienden. Als we dan praten over het hosten van een Minecraft server, dan bedoelen we daarmee het draaien van een online omgeving waarop die Minecraft wereld staat: een server. Niet iedereen heeft thuis een computer staan waarop dag en nacht een Minecraft server kan draaien, hierom bieden wij een stukje van onze server aan waarop de Minecraft server van uw kind kan staan. Een Minecraft server hosten is dus niks anders dan het onderbrengen van een online Minecraft wereld op een speciaal daarvoor bedoelde computer.

Contracten, abonnementen en betalingen

Geen zorgen, bij ons zijn er geen verborgen kosten en ook geen automatische betalingen; zodra er betaald is voor de Minecraft server is deze voor een hele maand bereikbaar, wilt u door met de dienst? Twee weken voordat de server verloopt wordt er een nieuwe factuur aangemaakt, zodra deze betaald is wordt uw server met een maand verlengd, betaalt u niet? Dan wordt de server automatisch stopgezet – aangeraden is echter om zelf het initiatief te nemen en de dienst via het klantpaneel op te zeggen (dit voorkomt onnodige betalingsherinneringen en andere e-mails).

U heeft binnen de 14-daagse bedenktijd ook recht op het herroepingsrecht; u kunt na aankoop zonder geldige reden de dienst opzeggen. Na het ontvangen van deze aanvraag zullen wij het geld terugstorten min de gebruikte dagen. De gebruikte dagen worden berekent door de periode tussen de aankoopdatum en de datum waarop de aanvraag tot herroeping is ontvangen – wilt u gebruik maken van het herroepingsrecht? Zorg dan dat dit verzoek tot herroeping zo snel mogelijk wordt ingediend.

Gegevensgebruik

Wij zullen de gegevens van uw kind enkel gebruiken voor functionele en dus noodzakelijke doeleinde. Alle verzamelde gegevens worden op een goed beveiligde database opgeslagen en worden ook enkel versleuteld over het internet verzonden.

U kunt ook gebruik maken van het recht op vergetelheid, hiermee kunt u aanvragen om de persoonsgegevens van uw kind uit onze databases te laten verwijderen. Indien u gebruik wilt maken van het recht op vergetelheid, stuur een e-mail naar: support@metishosting.nl.

De onlineveiligheid van uw kind

Een Minecraft server brengt, bij goed gebruik, geen extra veiligheidsrisico’s met zich mee, het gevaar zit vaak in de mensen die toegang krijgen tot de server. Gelukkig is het mooie van een eigen Minecraft server dat de eigenaar van de server zelf kan bepalen wat er met de server gebeurt. Uw kind kan bijvoorbeeld besluiten om een zogenaamde whitelist op de server te installeren waardoor alleen mensen op de server kunnen spelen die hij goedkeurt. Ook is het belangrijk dat de mensen die extra serverrechten krijgen – denk aan: het uit- en aan kunnen zetten van de server; bestanden aan kunnen passen of IP-adressen uitlezen van iedereen die contact legt met de server – alleen toegevoegd worden als het ook verantwoord is om diegene deze bevoegdheden te geven. Het is dus belangrijk om kritisch te kijken naar wie allemaal toegevoegd worden aan de server en naar wie extra serverrechten wordt gegeven– hoe je extra serverbeheerders (sub-users) toevoegt, kun je hier lezen - zolang dit weloverwogen gebeurt is er niks aan de hand.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren