Kennisbank » Sub-users

Alles over sub-users; extra gebruikers toevoegen, verwijderen, permissies aanpassen en meer.

In dit artikel lees je alles over sub-users; extra gebruikers toevoegen, verwijderen en permissies aanpassen.

In dit artikel lees je alles over sub-users; hoe verwijder ik een sub-user van het admin panel; hoe pas ik de permissies aan van een gebruiker op mijn Minecraft server paneel; wat doen de verschillende permissies van een sub-user. In deze tutorial worden deze vragen stap voor stap aan de hand van plaatjes beantwoordt.

Je wil iemand toevoegen aan jouw Minecraft server beheerpaneel, mogelijk wil je dit zodat ze kunnen helpen met het opzetten van jouw Minecraft server of gewoon om de server aan- en uit te kunnen zetten. De persoon die je toegang geeft tot het beheerpaneel van jouw server noem je ook wel een sub-user (extra gebruiker), jij bent de hoofdgebruiker. Zodra jij iemand toegang geeft tot jouw server kan die persoon dus dingen aanpassen aan je server, zorg dat je deze persoon vertrouwd en pas de permissies/rechten van deze persoon aan naar wat jij verantwoord acht.

Er worden vier sub-user gerelateerde vragen beantwoordt:
Hoe voeg ik een sub-user toe?
Hoe verwijder ik een sub-user?
Hoe pas ik de permissies aan van een bestaande sub-user aan?
Wat doen de verschillende permissies van een sub-user?

Hoe voeg ik een sub-user toe?

Stap 1: account aanmaken
Allereerst moet de persoon die jij paneeltoegang wil geven tot jouw server een account aanmaken, een account aanmaken kan hier. Als het account (al) aangemaakt is kun je door naar de volgende stap.

Stap 2: inloggen
Log in, met jouw account, op ons paneel.

Stap 3: server selecteren
Selecteer de server waar je de sub-user op wil toevoegen.

Stap 4: navigeren
Klik op het kopje ‘users’ en vervolgens op de knop ‘new user’.

Stap 5: Sub-user toevoegen
Let op: voeg alleen mensen toe die jij vertrouwd. Heb je twijfels over een persoon? Voeg hem/haar dan niet toe.
Zodra je op de knop ‘new user’ hebt gedrukt verschijnt er een veld. Vul bovenaan dit veld, bij ‘user email’, het e-mailadres in van de gebruiker in die je wil toevoegen. Scrol vervolgens naar onder en vink alle permissies van de gebruiker aan. Wil je weten wat de verschillende permissies doen? Onderaan deze pagina staat een overzicht met daarin alle permissies en hun bijbehorende rechten. Klik vervolgens op ‘Invite user’ rechts onder- of bovenaan de pagina; de extra gebruiker is nu toegevoegd.

Hoe verwijder ik een sub-user?

Stap 1: Inloggen
Log in, met jouw account, op ons paneel.

Stap 2: server selecteren
Selecteer de server waar je de sub-user op wil verwijderen. Stap 3: navigeren en sub-user verwijderen
Klik op het kopje ‘users’ en zoek de sub-user op die jij wil verwijderen. Als je de sub-user gevonden hebt kun je hem verwijderen. Klik rechts naast de sub-user die jij wil verwijderen op het prullenbak plaatje.

Als je op het prullenbak icoontje hebt gedrukt krijg je een pop-up met de vraag of je zeker weet dat je deze sub-user wil verwijderen, klik op de rode knop met: ‘Yes, remove sub-user’. Als je hebt bevestigd dat je deze sub-user wil verwijderen dan is de gebruiker verwijderd.

Hoe pas ik de permissies aan van een bestaande sub-user?

Stap 1: inloggen
Log in, met jouw account, op ons paneel.

Stap 2: server selecteren

Selecteer de server waarop je de permissies van de sub-user wil aanpassen.

Stap 3: navigeren en permissies sub-user aanpassen
Klik op het kopje ‘users’ en zoek de sub-user waarvan jij de permissies wil aanpassen. Klik op het potlood plaatje om de permissies van de sub-user aan te passen.

Als je op het potlood icoon hebt gedrukt zie je een veld waarop je de permissies van deze sub-user kunt aanpassen. Pas de permissies van de sub-user aan. Wil je weten wat de verschillende permissies doen? Onderaan deze pagina is een overzicht te zien van de verschillende permissie van een sub-user op jouw Minecraft server beheerpaneel. klik op ‘save’. De permissies van de sub-user zijn aangepast.

Wat doen de verschillende permissies van een sub-user?

Versions
Change server version: de sub-user kan de Minecraft server aanpassen.

Subdomain
Manage subdomain: de sub-user kan een subdomein aanpassen of verwijderen.

Plugins
Manage plugin installer: de sub-user kan plugins installeren en verwijderen.

Mods
Manage mods: de sub-user kan mods installeren en verwijderen.

Control
Console: de sub-user kan commands sturen via het controlepaneel (console).
Start: de sub-user kan de server starten.
Stop: de sub-user kan de server stopzetten.
Restart: de sub-user kan de server herstarten; dit kan zowel als de server uitstaat als op het moment dat de server draait, de sub-user kan de server alleen niet stop zetten.

User
Create: de sub-user kan nieuwe sub-users toevoegen aan de server.
Read: de sub-user kan de andere sub-users en hun permissies inzien.
Update: de sub-user kan de permissies van andere sub-users aanpassen.
Delete: de sub-user kan andere sub-users van de server verwijderen.

File
Create: de sub-user kan bestanden en folders toevoegen of uploaden
Read: de sub-user kan de inhoud van een folder inzien, echter kan de gebruiker niet de inhoud van bestanden zien of dowloaden.
Read-content: de sub-user kan de inhoud van bestanden en folders inzien en dowloaden.
Update: de sub-user kan de inhoud van een bestaande folders of bestanden updaten.
Delete: de sub-user kan folders of bestanden verwijderen.
Archive: de sub-user kan folders en bestanden comprimeren en/of de inhoud downloaden.
SFTP: de sub-user kan via SFTP contact leggen met de server.

Backup
Create: de sub-user kan back-ups voor de server maken.
Read: de sub-user kan de back-ups voor de server inzien.
Delete: de sub-user kan back-ups van de server verwijderen.
Download: de sub-user kan alle back-ups van de server inzien en downloaden. Let op: in een back-up zitten alle bestanden van een server, als iemand een back-up download kan hij alle bestanden inzien dus ook de whitelist of andere bestanden die ze mogelijk niet mogen hebben.
Restore: de sub-user kan oudere back-ups van de server herstellen. Let op: bij het herstellen van een back-up gaat alle informatie verloren vanaf het moment dat die back-up gemaakt is, tenzij er daarna nog een back-up gemaakt is.

Allocation
Read: de sub-user kan de allocaties van de server inzien.
Create: de sub-user kan allocaties toevoegen.
Update: de sub-user kan allocatie aanpassen.
Delete: de sub-user kan allocaties verwijderen.

Startup
Read: de sub-user kan de startup procedure inzien.
Update: de sub-user kan de startup procedure aanpassen.
Docker-image: de sub-user kan de Docker-afbeelding aanpassen.

Database
Create: de sub-user kan een database voor deze server aanmaken.
Read: de sub-user kan de databases van de server inzien.
Update: de sub-user kan het wachtwoord veranderen.
Delete: de sub-user kan databases van deze server verwijderen.
View_password: de sub-user kan de wachtwoorden van de databases van de server inzien.

Schedule
Create: de sub-user kan bepaalde handelingen inplannen, zoals een dagelijkse server restart.
Read: de sub-user kan het schema van de ingeplande handelingen inzien.
Update: de sub-user kan handelingen updaten en aanpassen.
Delete: de sub-user kan ingeplande handelingen van de server verwijderen.

Settings
Rename: de sub-user kan de naam van de server aanpassen.
Reinstall: de sub-user kan een herinstallatie van de server aanvragen.

Gefeliciteerd, je bent aan het einde gekomen van de complete handleiding over sub-users.