Kennisbank » Dynmap-instellen

Hoe installeer ik de Dynmap plugin op mijn Minecraft server?

In deze tutorial leer je hoe je de Dynmap plugin op je Minecraft server download en gebruikt.

Wat is een Dynmap plugin?

De Dynmap plugin gebruik je om een wereldkaart te maken van je Minecraft server, deze map staat na het instellen op een website. Je kunt met deze kaart gemakkelijk zien welke regio’s en biomes waar op je Minecraft server zitten. Een Dynmap kan ook ideaal zijn voor Kingdom servers of andere gamemode’s waarbij het handig is dat spelers de hele Minecraft map kunnen zien.

Op de Dynmap kun je verschillende dingen instellen; zo kun je de kaart in 3D instellen, de chatberichten van spelers inzien, de weerselementen zien zoals regen en nog veel meer. Je kunt ook gebruik maken van verschillende add-ons, voor deze add-ons bekijk de Spigot pagina van Dynmap voor meer informatie.

Stap 1: Dynmap installeren

Log in op het beheerpaneel van je server en zet hem vervolgens uit. Download de Minecraft Dynmap plugin op je server. Lees deze tutorial over het downloaden en installeren van een Minecraft plugin op je server.

Stap 2: extra server poort aanmaken

Om een extra poort aan te maken voor je server, ga naar ‘network’. Klik vervolgens op de knop ‘allocation’ om een extra poort aan te maken. Onthoud het poortnummer dat je hebt aangemaakt – je hebt hem zo nodig.

Stap 3: server herstarten

Nu de extra poort aangemaakt is en de plugin gedownload, moet je de server herstarten zodat alle aanpassingen goed worden doorgevoerd. Ga daarom naar de consolpagina en klik op de ‘restart’ knop rechts bovenaan de pagina.

Stap 4: configurations.txt openen

Zodra de server opnieuw opgestart is, ga in ‘files’ naar ‘plugins’ dan naar ‘Dynmap’ en vervolgens naar de map genaamd ‘configurations.txt’ en open dit bestand.

Stap 5: server poort instellen

Als het ‘configurations.txt’ bestand geopend is, ga opzoek naar de regel met ‘webserver-port:’ – deze tekst is vaak op regel 330 te vinden, mocht je hem niet kunnen vinden, je kan op Windows gemakkelijk met Ctrl + F zoeken naar tekst op een pagina. Vervang ‘8123’ naar het poortnummer die je in stap 2 hebt aangemaakt. In dit geval is in stap 2 het poort nummer ‘25686’ aangemaakt, dus wordt ‘25686’ hier ingevuld. Druk vervolgens op ‘save content’ om de wijziging op te slaan.

Stap 6: Dynmap instellen

‘Dynmap fullrender <wereldnaam>’, de wereldnaam is standaard ‘World’, dus tenzij je de wereldnaam zelf handmatig hebt aangepast gebruik je hier ‘World’. Zodra de server klaar is met het inladen van de Minecraft map, dan kun je hem bekijken op de website. Je kunt jouw wereld vinden door het gehele adres dat gekoppeld is aan jouw Dynmap – dit is het server adres + de poort die verbonden is aan je Dynmap - in de adresbalk van je internetbrowser te plakken. In dit geval plakken we dus: mc1.metishosting.nl:25686/ om je Dynmap te bekijken.

Stap 7: Dynmap optimalisatie

Dynmap wordt standaard in 3D gerenderd, dit kost veel server opslag, als je niet zoveel server opslag wil gebruiken kun je de 3D functie uitzetten. Om de 3D functie uit te zetten ga in files naar plugins dan naar Dynmap, vervolgens naar templates; in templates ga naar de map genaamd ‘nether-hires.txt’, haal hier het blokje waarin de ‘title’ ‘surface’ is, te verwijderen. Doe dit vervolgens ook in het ‘end-hires.txt’ en ‘normal-hires.txt’. Voer vervolgens de command ‘dynmap fullrender <wereldnaam>’ uit om de wereld in te laden.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren