Kennisbank » Plugin-installeren

Hoe installeer ik een Minecraft plugin op mijn server zonder plugin installer?

Leer in deze tutorial hoe je zelfstandig een Minecraft plugin installeert op je server zonder plugin installer: een duidelijke stap-voor-stap uitleg.

In deze tutorial leer je hoe je een Minecraft plugin kunt installeren zonder gebruik te maken van de plugin installer. We gaan stap voor stap het proces doorlopen van het zoeken, downloaden en installeren van een plugin. Aan het einde van de tutorial zul je in staat zijn om zelfstandig een Minecraft plugin te installeren zonder de plugin installer.

Minecraft plugin installeren

Stap1: inloggen en server uitzetten
Log in op het server beheerpaneel en zet de Minecraft server waarop je de plugin wilt installeren uit door op de rode stopknop op de consolepagina te klikken.

Stap 2: plugin uitzoeken
Zoek de Minecraft plugin die je wilt installeren op websites zoals Spigot of Curseforge  .

Stap 3: ondersteunde versie controleren

Controleer of de plugin jouw Minecraft server versie ondersteunt. Dit kun je doen door op de plugininformatiepagina van de plugin te gaan. Zoek naar de regel met daarop  ‘Tested Minecraft Versions’  om te zien welke versies ondersteund worden. Als Minecraft versie van jouw server er niet tussen staat moet je of een andere plugin uitzoeken of de Minecaft server versie aanpassen .

Stap 4: plugin downloaden
Download de plugin door op de download-knop te klikken en het bestand op je computer op te slaan.

Stap 5: plugin installeren

Upload het plugin bestand vanaf je computer op je server in de  ‘plugins’  map - bij grote plugins zul je hierbij van een SFTP-client gebruik moeten maken.

Stap 6:server aanzetten

Start de Minecraft server opnieuw door op de groene startknop op de consolepagina te klikken; de plugin zou is nu geïnstalleerd en actief op je server.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren