Kennisbank » View-distance

Hoe pas ik de view distance aan op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je de afstand die spelers op je Minecraft server kunnen kijken veranderd.

Het veranderen van de view distance kan op twee manieren, de eerste is via de settings van de speler, de andere manier is in de server settings; het verschil tussen de twee manieren van het aapassen van de view distance is dat de server view distance geldt voor iedereen op de server speelt, waar de speler view distance alleen voor die speler https://panel.metishosting.nl/auth/logingeldt. Het aanpassen van de view distance naar een kortere afstand kan helpen met het verbeteren van de server performance en daarmee lagg verminderen of verhelpen. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je de server view distance aanpast.

Wat is Minecraft view distance?

Minecraft view distance is de afstand die een speler kan kijken op je Minecraft server, de view distance staat op de meeste Minecraft servers standaard ingesteld op ‘10’, de 10 staat voor het aantal chunks die kunnen worden gezien – een Minecraft chunk is 16 bij 16 blokkken.

View distance aanpassen

Stap 1: inloggen en server.properties openen

Open en log in op het beheerpaneel van de server waarop je de view distance aan wil passen. Klik vervolgens op ‘files’ en open het ‘server.properties’ bestand.

Stap 2: view distance instellen

Als je het ‘server.properties’ bestand hebt geopend, ga opzoek naar de regel met daarop ‘view-distance=’ - vaak regel 27. Pas achter het =-teken de afstand aan in chunks – een cunk is 16 blokken, als ik wil dat mensen 64 blokken kunnen zien vul ik ‘4’ in. De minimale view distance is 3; de maximale view distance is 32. Klik op ‘save content’ om de view distance op te slaan.

Stap 3: server herstarten

Als de view distance is aangepast, ga naar de consolepagina en herstart de server door op de groene ‘restart’ knop te drukken. De view distance is nu succesvol veranderd.