Kennisbank » Subdomein

Hoe maak ik een Subdomein aan voor mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je een variatie op het standaard IP-adres aanmaakt voor jouw Minecraft server.

Wat is een subdomein?

De domeinnaam is de naam die jij, samen met het poortnummer, invult om contact te leggen met de Minecraft server. Een leuke manier om jouw Minecraft server te personaliseren is door een custom domeinnaam te gebruiken, spelers kunnen zo gemakkelijk jouw server herkennen. Het kopen van een eigen domeinnaam is alleen wat prijzig, een subdomein biedt daar een oplossing voor; met een subdomein maak je een variatie aan op het bestaande adres – het hoofdadres blijft staan, je voegt er enkel iets aan toe, bijvoorbeeld: Bedwars.metishosting.nl:poortnummer, ‘bedwars’ is in dit geval het woord dat is toegevoegd, ‘metishosting.nl’ (het hoofdadres) blijft dus bij een subdomein altijd staan.

Stap1: inloggen
Log in, met jouw account, op ons beheerpaneel.

Stap 2: subdomein bedenken en aanpassen

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke subdomein je wil gebruiken. Als je een geschikte subdomeinnaam hebt bedacht, dan kun je de huidige domeinnaam aanpassen. Om dit te doen, ga naar het kopje ‘subdomain’, vul vervolgens in het veld onder ‘subdomain’ het door jou bedachte extra stukje domeinnaam in en klik vervolgens op ‘create’. Zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld – in dit geval heb ik ‘bedwars’ als het stukje tekst gepakt dat ik wil toevoegen aan mijn domeinnaam.

Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen subdomein aangemaakt en toegevoegd.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren