Kennisbank » Icon-instellen

Hoe stel ik een eigen Minecraft server icon in?

In deze tutorial leer je hoe je de icon naast jouw server op de Minecraft multiplayer lijst aanpast naar een custom logo.

Het personaliseren van je Minecraft server is een leuke manier om je server herkenbaar te maken voor anderen. Eén van de manieren om een Minecraft server eigen te maken is door een server-icon toe te voegen, dit logo staat dan naast je server in het serveroverzicht van de Minecraft servers.

Stap 1: Inloggen
Log in op het beheerpaneel.

Stap 2: server uitzetten
Schakel de server uit waarop jij de Minecraft icon aan wil passen, doe dit door op de rode stopknop te drukken op de console pagina.

Stap 3: icon uitzoeken en maken

Gebruik onze Minecraft server icon generator om gemakkelijk een icon te maken.

In deze stap wordt uitgelegd hoe je een afbeelding aan kan passen zodat hij geschikt is om als server icon te gebruiken. Als je al een afbeelding hebt die aan de volgende voorwaarde voldoet, kan je deze stap overslaan:

- Het plaatje moet 64x64 pixels zijn;
- Het moet een .png-bestand zijn;
- De naam van het bestand moet ‘server-icon.png’ zijn – het ‘.png’ wordt automatisch toegevoegd als het een .png-bestand is.

Als je een plaatje hebt die nog niet aan de bovenstaande eisen voldoet, dan moet je deze afbeelding vermaken zodat de Minecraft server hem kan herkennen als server icon; het vermaken kan op verschillende manieren, zo zijn er websites zoals Genfavicon die je hiervoor kan gebruiken of computerprogramma’s zoals Paint – Paint staat standaard op vrijwel alle Windows computer geïnstalleerd – in deze tutorial maken wij gebruik van Paint.

Je past als volgt een afbeelding aan met Paint, open Paint en importeer het plaatje dat jij als server icon wil gebruiken. Als het gewenste plaatje geïmporteerd is, klik op ‘resize’ in de titelbalk – je krijgt nu een pop-up. Selecteer in deze pop-up het venster ‘pixels’, in dit venster vul je achter ‘horizontal’ en ‘vertical’ ‘64’ in. Mocht het niet lukken om in beide velden ‘64’ te krijgen, vink dan ‘maintain aspect ratio’ uit en vul de gegevens opnieuw in. Als de juiste afmetingen ingevuld zijn, druk op ‘ok’.

Sla de afbeelding vervolgens op als een .png-bestand op, geef het plaatje de naam ‘sever-icon’.

Stap 4: server-icon instellen

Nu je het plaatje geschikt hebt gemaakt om als Minecraft server icon te gebruiken kun je het plaatje instellen. Het instellen van de server icon doe je door te gaan naar de server waarop jij het server logo wil hebben, ga vervolgens naar ‘files’ en druk op ‘upload’, selecteer vervolgens de gewenste server icon en klik op ‘ok’.

Als het goed is staat de afbeelding nu tussen jouw Minecraft server bestanden, controleer of jouw server icon de volgende naam heeft: ‘server-icon.png’. Klopt dit dan, staat hij goed ingesteld. Start de server vervolgens weer op door op start te klikken op de consolepagina; de Minecraft server-icon is ingesteld.

Gefeliciteerd, je hebt nu jouw eigen Minecraft server icon ingesteld.