Kennisbank » End-nether

Hoe zet ik de End en de Nether uit of aan op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je de Minecraft End en de Nether uitschakelt of weer inschakelt op jouw Minecraft server.

De Minecraft Nether en End staan standaard aan als je een Minecraft server voor het eerst opstart. Als serverbeheerder wil je dit soms echter niet. Bij de meeste Minecraft server uitvoeringen is het mogelijk om de End en de Nether afzonderlijk van elkaar aan- en uit te zetten – dus bijvoorbeeld, de Nether aan maar de End uit. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je de End en Nether instelt op je server.

De Nether aan- of uitzetten

Als je de Nether aan- of uit wil zetten log in op het beheerpaneel van jouw server. Als je ingelogd bent ga bij ‘files’ naar het ‘server.properties’ bestand.

Als je het server.properties-bestand hebt geopend, ga naar de regel waarop staat ‘allow-nether’ – dit is vaak op regel 30 van het server.properties-bestand te vinden. Je kunt hier op deze regel de Nether uitzetten door achter het ‘=’ teken ‘false’ te zetten, in plaats van ‘true’; als je de Nether weer aan wil zetten verander ‘false’ dan naar ‘true’. Klik vervolgens op ‘save content’ om het op te slaan.

De End aan- of uitzetten

Let op: Het uitzetten van de End kan alleen op Minecraft Bukkit servers of forks hiervan – als je bij ons een server host dan draait de server standaard op Minecraft Paper, hierop kun je de End uitzetten. Weet je niet zeker of jouw server versie een Bukkit of een fork hiervan is? Kijk dan even of je tussen de server bestanden een ‘Bukkit.yml’ bestand hebt staan, als dit bestand ertussen staat kun je de End uitzetten.

Om de end aan- of uit te zetten log in op het beheerpaneel van je Minecraft server. Ga vervolgens naar ‘files’ en dan naar ‘bukkit.yml’.

Ga in het ‘Bukkit.yml’ bestand naar de regel ‘allow-end’ – vaak op regel 2 van het bestand. Als je de End uit wil zetten, verander ‘true’ op deze regel achter het ‘=’ teken naar ‘false’; als je de End weer aan wil zetten, verander ‘false’ op deze regel achter het ‘=’ teken dan naar ‘true’. Klik vervolgens op ‘save content’ om het op te slaan.