Kennisbank » Worldborder-instellen

Hoe stel ik een world border in op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je een wereldgrens aanzet waardoor spelers niet buiten een bepaald gebied kunnen komen.

Met een Minecraft worldborder zet je een bepaald gebied af waarbinnen de spelers kunnen spelen. Het instellen van een wereldgrens kan om verschillende redenen worden gedaan, zo kan het lagg verminderen – je laadt minder chunks – of zorgt het ervoor dat er meer contact tussen spelers is. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je de wereldgrens aanzet en hoe je hem vervolgens gebruikt.

Let op: Het instellen van een worldborder kan standaard op alle Java servers, bij andere servers, zoals Bedrock, zul je gebruik moeten maken van plugins. Voor het kunnen volgen van deze tutorial heb je toegang nodig tot het beheerpaneel van de Minecraft server of heb je op-rechten nodig.

Stap 1: inloggen en server aanzetten

De worldborder wordt ingesteld met commands, om commands uit te kunnen voeren moet de Minecraft server aanstaan; de commands kunnen uitgevoerd worden in zowel de serverconsole als in de Minecraft chat – om de commands in de Minecraft chat uit te kunnen voeren moet je Op-status hebben.

Zorg er dus voor dat de server aanstaat, de server kun je aanzetten door op de startknop te drukken op de consolepagina.

Stap 2: midden van de worldborder instellen

Als de server aanstaat kun je met de volgende command het midden van de wereldgrens instellen: ‘/worldborder center <x> <z>’, voor ‘x’ het x-coördinaat van het punt waar het midden van de wereldgrens moet komen; voor ‘z’ het z-coördinaat van de plek waar het midden van de worldborder moet komen. Als je de command in de console uitvoert laat de ‘/’ weg voor de command.

Stap 3: worldborder grote instellen

Nu je het midden van de wereldgrens hebt bepaald kun je de grote in gaan stellen. Het instellen van de grote kan met de volgende command: ‘/worldborder set <grote>’, voor de ‘grote’ het aantal blokken die tussen de grens ligt – dus bij een wereldgrens van ‘300’ is het 300 blokken lopen om van de ene grens naar de andere te komen. Als je de command in de console uitvoer, laat de ‘/’ voor de command weg.

De wereldgrens is nu succesvol ingesteld. In onderstaande stap wordt uitgelegd hoe je wat aanvullende features toe kunt voegen aan je worldborder.

Stap 4: instellen van waarschuwingsbericht en playerdamage

Het instellen van een waarschuwingsbericht zorgt ervoor dat een speler die te dichtbij komt een waarschuwingsbericht krijgt. Een waarschuwingsbericht kun je instellen met de volgende command: ‘/worldborder warning distance <afstand>’, voor ‘afstand’ het aantal blokken dat de speler van de grens af moet zitten om een waarschuwingsbericht te krijgen.

Als een speler buiten de wereldgrens loopt, kun je instellen hoeveel damage hij krijgt. De command die je hiervoor gebruikt is: ‘/worldborder damage amount <damage>’, voor ‘damage’ de damage die een speler per seconde, per blok moet krijgen, ‘1’ geeft de speler elke seconde ‘1’ damage per blok dat hij van de grens afzit, als hij 3 blokken van de grens afzit krijgt hij (1x3 = 3) 3 damage per seconde. Als je de command in de console uitvoert, laat de ‘/’ voor de command weg.

Alle Minecraft worldborder commands

In onderstaand overzicht vind je alle Minecraft worldborder commands, als je de commands in de server console uitvoert, laat de ‘/’ voor de command weg.

Commando Beschrijving
/worldborder warning distance <afstand> * Zet de afstand tussen de speler en de grens voor wanneer de speler een waarschuwingsbericht krijgt.
/worldborder warning time <tijd> * Zet de tijd in seconde voor wanneer de speler een waarschuwingsbericht krijgt als de grens dichterbij komt.
/worldborder damage buffer <afstand> * Zet de afstand in blokken vanaf de grens voor wanneer de speler damage krijgt als hij erbuiten treedt.
/worldborder damage amount <damage> * Zet de damage per blok per seconde voor als de speler buiten de grens treedt.
/worldborder center <x> <z> * Zet het midden van de wereldgrens op de opgegeven coördinaten.
/worldborder get Geeft de grote van de worldborder in blokken.
/worldborder add <grote> [tijd] * Vergroot de worldborder met het opgegeven aantal blokken.
/worldborder set <grote> [tijd] * Zet de grote van de wereldgrens in blokken.

* Voor <afstand> de afstand in blokken.

* Voor <tijd> de tijd in seconden.

* Voor <damage> de damage in halve hartjes – 1 is een half hartje, 2 is een heel hartje, etc.

* Voor <x> en <z> de Minecraft x en z coördinaten van de nieuwe plek.

* Voor <grote> de afstand tussen twee grenzen in blokken.

* Voor [tijd] de tijd tussen het invoeren van het commando en de volledige uitvoering ervan – dit is optioneel; de command werkt ook zonder dat je deze variabel invult.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren