Eerste maand nu met 20% korting

Gebruik de code: START

Kennisbank » Wereld-resetten

Hoe reset ik de Minecraft wereld op mijn server?

In dit artikel lees je hoe je een nieuwe wereld instelt en aanmaakt op je Minecraft server.

Als je de Minecraft server voor het eerst aanzet maakt hij automatisch een nieuwe wereld aan, als deze wereld je niet bevalt of als je weer een frisse nieuwe start wil, dan kun je de Minecraft map resetten – de server maakt een gloednieuwe wereld voor je aan. Het is ook mogelijk om een al bestaande map op je Minecraft server te zetten of je kunt een nieuwe extra Minecraft wereld op je Minecraft server instellen.

Stap 1: inloggen en server stoppen

Log in op het beheerpaneel van de Minecraft server waarvan jij de wereld wil vernieuwen. Zoek vervolgens de console op en stop de Minecraft server door op de stopknop te drukken.

Stap 2: wereld verwijderen

Let op: zodra je de wereld verwijderd hebt is hij weg, wil je de wereld behouden maak dan een back-up of stel een tweede wereld in.

Zodra de server uitstaat kun je de huidige wereld verwijderen. Ga op het beheerpaneel naar ‘files’, klik daarna op de check box links naast de map genaamd ‘world’ – als je ook de End en Nether opnieuw wil aanmaken klik dan ook naast ‘world_the_End’ en ‘world_Nether’ op de check box. Als de bestanden aangevinkt zijn, klik onderaan het beeldscherm op ‘delete’ om de wereld(en) te verwijderen. Bevestig bij de pop-up je keuze door op ‘delete’ te klikken.

Stap 3: server aanzetten

Als de wereld verwijderd is, start je server op om een nieuwe Minecraft wereld aan te maken. Zodra je server opgestart is, is er een nieuwe Minecraft wereld aangemaakt.