Kennisbank » Spawnprotectie-instellen

Hoe zet ik spawn protectie aan op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je instelt dat niemand blokken kan slopen of plaatsen op de spawn van je Minecraft server.

Met spawn protectie zorg je ervoor dat de spawn plek mooi en speelbaar blijft. Je kunt zelf instellen hoe groot de spawn protectie is, het is echter niet mogelijk om bij een vaste spawn, de spawn protectie volledig uit te zetten – het blok waar de spelers op spawnen zal altijd onbreekbaar blijven.

Wil je weten hoe je een spawnplek op je Minecraft server instelt? Lees dan dit artikel om te leren hoe je dat doet.

Stap 1: inloggen en server uitzetten

Log in op het beheerpaneel van de Minecraft server waarop jij spawnprotectie aan wil zetten. Zet de server vervolgens uit door op de consolepagina op de rode stopknop te drukken.

Stap 2: server.properties zoeken

Als de server uitzet, ga naar files en open vervolgens het server.properties bestand.

Stap 3: spawnprotectie instellen

Zoek in het server.properties bestand naar de regel met daarop ‘spawn-protection’ – vaak regel 56. Als deze regel niet in het bestand staat voeg handmatig op de onderste regel ‘spawn-protection=’ toe. Als je de regel gevonden hebt, zet achter het =-teken het cijfer van het gebied van de spawnprotectie – als je wil dat het 10 blokken lopen is vanaf het spawnblok voordat je blokken kan plaatsen of slopen, vul dan ‘10’ achter het =-teken in. Als je geen spawnprotectie wil – op het spawnblok na – vul ‘0’ in. Klik vervolgens op ‘save conten’ om de aanpassing op te slaan.

Stap 4: server aanzetten

Zet de Minecraft vervolgens weer aan door op de groene startknop te drukken naast de console. De spawnprotectie is ingesteld.