Kennisbank » Server-joinen

Hoe join ik mijn Minecraft server?

In deze tutorial wordt uitgelegd waar jij het Minecraft server adres kan vinden en hoe jij daarmee op je server inlogt.

Als je voor het eerst een Minecraft server hebt gekocht of als het weer een beetje is weggezakt, dan kan het vinden en gebruiken van het server adres wat lastig zijn. In onderstaande stappen wordt uitgelegd waar jij je Minecraft server adres kan vinden en hoe je deze vervolgens gebruikt om contact te leggen met je Minecraft server.

Stap 1: inloggen en de consolepagina openen

Log in op het beheerpaneel van je Minecraft server. Ga vervolgens naar de consolepagina door op het ‘console’ kopje te drukken links bovenaan de beheerpaneelpagina.

Stap 2: server adres opzoeken

Zodra je op de consolepagina zit, ga opzoek naar het tekstblok met als titel ‘address’ – deze is te vinden onder de start, restart en stopknop rechts bovenaan de pagina. Kopieer vervolgens alle tekst onder ‘address’ – dus in dit geval: ‘mc1.metishosting.nl:25567’.

Stap 3: server adres invoeren

Als je het server adres hebt gekopieerd, start Minecraft op in de versie van de server. Zodra Minecraft opgestart is ga naar de ‘multiplayer’ tablijst en klik op ‘add server’. Plak het gekopieerde server adres vervolgens in de onderste balk genaamd ‘server address’ en druk op ‘Done’.

Je server staat nu op je multiplayerlijst; join de server door er tweemaal op te klikken of klik op de server en vervolgens op ‘join server’.