Kennisbank » Seed-aanpassen

Hoe verander ik de seed van mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je de Minecaft seed van jouw server aanpast naar een andere map.

Minecraft maakt bij de eerste keer opstarten van jouw Minecraft server automatisch een random gegenereerde seed aan. Soms wil je echter wat anders: een leuke biome verkennen; een gave spawn locatie ontdekken of op een eigen map spelen. In veel van deze gevallen kun je met behulp van een bepaalde seed jouw ideale Minecraft wereld op de server instellen. In deze handleiding lees je hoe je een Minecraft seed instelt op je Minecraft server.

Er zijn verschillende manieren om leuke Minecraft seeds te vinden, een zoekopdracht in Google of YouTube is vaak de beste manier om interessante seeds te vinden.

Let op: Als je via een wereldbestand een eigen wereld op jouw server willen downloaden, dan kun je hier lezen hoe je dat doet.

Minecraft seed instellen op de server

Stap 1: inloggen en server uitzetten

Log in op jouw server beheerpaneel en ga naar de Minecraft server waarop jij de seed aan wil passen. Zet de Minecraft server uit en maak als je de huidige wereld wil behouden een back-up. Een back-up kun je maken door op de ‘create backup’ knop te drukken op de backups pagina.

Stap 2: wereld map verwijderen

Als de wereld map nog niet verwijderd is, verwijder deze dan. Doe dit door bij ‘files’ de drie wereldfolders te selecteren en vervolgens op delete, bevestig daarna je keuze dat je deze bestanden wil verwijderen.

Stap 3: Minecraft seed invoeren

Als wereldfolders uit de Minecraft server zijn gehaald, dan kan je de Minecraft seed aanpassen. Om de seed te veranderen ga bij ‘files’ naar de ‘server.properties’ folder. Vul in deze folder achter ‘level-seed=’ de gewenste Minecraft seed in – de level-seed is vaak op regel 5 van het server.properies bestand te vinden, zoek anders, met ctr + f naar ‘level-seed’. Als je de seed hebt ingevuld, druk rechtsonderin de pagina op ‘save content’ om je aanpassing op te slaan.

Als de seed ingevoerd en opgeslagen is, dan kun je de server weer aanzetten. Doe dit door op de startknop te drukken op de consolepagina.

Gefeliciteerd, de Minecraft seed is aangepast.