Kennisbank » Minecraft-ban

Hoe ban of unban ik spelers van mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je ervoor zorgt dat spelers niet meer op jouw Minecraft server kunnen spelen.

Het hebben van een eigen Minecraft server brengt vele taken met zich mee, zo kun je ook in een situatie komen waarin je een bepaalde speler niet meer toe wil laten op je server. Je kunt op twee verschillende manieren ervoor zorgen dat spelers niet meer op je server kunnen spelen: met een IP-ban en/of met een accountban. In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je een spelersaccount en/of zijn IP-adres banned, unbanned en hoe je een lijst van alle spelers ziet die zijn verbannen.

Let op: om spelers te kunnen bannen of unbannen moet je toegang hebben tot de serverconsole of OP-status hebben op de server – lees hier hoe je mensen of jezelf OP-status geeft.

Het verschil tussen een account ban en een Ip ban

Je kunt op twee verschillende manieren spelers van je server verbannen, de eerste manier is een account ban de andere manier is een IP-ban – maar wat is het verschil? Met een account ban verban je het Minecraft account van de speler – dus als je ‘Steve’ verbant, kan ‘Steve’ niet meer je server joinen, hierbij maakt het niet uit vanaf welke computer ‘Steve’ op jouw server probeert te spelen. Bij een IP-ban verban je het IP-adres van de speler, hierdoor kan de speler ook met andere Minecraft account – bijvoorbeeld: ‘Alex’ - niet meer vanaf zijn eigen internetconnectie op jouw server spelen – zelfs als je ‘Alex’ niet hebt verbannen. Kortom: met een accountban zorg je ervoor dat het Minecraft account niet meer je server kan joinen, met een IP-ban zorg je ervoor dat de speler niet meer op je server kan spelen zolang hij met dezelfde internetconnectie op jouw server probeert te spelen.

Aangeraden is om altijd zowel een IP-ban als een accountban uit te voeren, dit om de kans dat een speler, zonder dat jij dat wil, weer op je server gaat spelen. Als je last hebt van mensen die telkens met een ander spelersaccount en met een ander IP-adres je server joinen, maak dan gebruik van een whitelist, hiermee kunnen alleen mensen op je server spelen waarvoor jij toestemming geeft – lees hier hoe je een whitelist op je Minecraft server instelt.

Account en/of IP bannen

Het bannen van spelers kan via commands, commands kunnen zowel via de Minecraft chat als via de console worden uitgevoerd – als je gebruikmaakt van de console, laat dan de ‘/’ voor de command weg.

Een Minecraft account kun je met de volgende command van je server bannen: ‘/ban <naam> <reden>’. Voor <naam> de gebruikersnaam van de speler die je wil bannen van je server; voor <reden> de reden waarvoor je de persoon wil bannen, voorbeeld: ‘/ban Steve Hacking’.

Het Ip-adres van een speler kun je met de volgende command van de server bannen: ‘/ban-ip <naam of IP> <reden>’. Bij <naam of Ip> kun je zowel de gebruikersnaam als het IP-adres van de speler invoeren die je wil bannen; bij <reden> vul je de reden in die ertoe geeft geleid dat de speler van jouw server wordt verbannen, voorbeeld: ‘/ban-ip Steve Hacking’.

Account en/of IP unbannen

Ga naar de console van je Minecraft server of ga op je Minecraft server zitten en open de chat. Houd er rekening mee dat commands die via de console worden uitgevoerd zonder ‘/’ voor de command moeten worden geschreven.

Om een spelersaccount te unbannen – dus de ban opheffen – kun je de volgende command uitvoeren: ‘/pardon <naam>’. Voor <naam> de gebruikersnaam van de speler die weer toegelaten mag worden op je server, voorbeeld: ‘/pardon Steve’.

Als je het Ip-adres wil unbannen, gebruik het volgende command: ‘/pardon-ip <IP>. Voor <IP> het Ip-adres van de speler die weer op je server mag spelen, voorbeeld: ‘/pardon-ip 19.126.2.000’.

Lijst van verbannen account of IP’s inzien

Met een lijst van verbannen accounts of Ip’s kun je zien wie allemaal verbannen zijn van je server en er dus niet meer op kunnen zien. Deze banlijst kun je inzien door gebruik te maken van commands; een command kan zowel via de console als via de Minecraft chat worden uitgevoerd, wil je de commands via de console uitvoeren? Laat dan de ‘/’ weg.

De lijst van de verbannen speleraccounts kun je met de volgende command inzien: ‘/banlist players’.

Als je de lijst van verbannen IP-aderessen in wil zien, gebruik: ‘/banlist ips’.

Alle Minecraft ban-commands

Als je de command in de serverconsole uitvoert laat dan de ’/’ voor de command weg.

Commando Beschrijving
/ban <naam> <reden> * Verbant het Minecraft account van de speler van je server.
/ban-ip <naam of ip> <reden> * Verbant het IP-adres van de speler van je server.
/pardon <naam> * Unbanned het Minecraft account van de speler.
/pardon-ip <ip> * Unbanned het IP-adres van de speler.
/banlist players Geeft een lijst van alle gebruikersnamen van de verbannen spelers op je server.
/banlist ips Geeft een lijst van alle IP-aderessen van de verbannen spelers op je server.

* Voor <naam> de gebruikersnaam van de speler die je wil verbannen of weer toegang wil geven.

* Voor <reden> de reden die jij aan de speler wil laten zien voor de ban.

 * Voor <ip> het IP-adres van de speler die jij wil verbannen of weer toegang wil geven.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren