Kennisbank » Flatworld-instellen

Hoe stel ik een flat world in op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je een platte Minecraft wereld maakt op je server.

Een platte Minecraft wereld wordt veelal gebruikt als creative wereld; in deze creative world worden de verschillende maaksels gebouwd en uitgetest voordat ze in survival in elkaar worden gezet. Het handige van een flatworld is dus ook dat hij volledig plat is - geen gezeur met terraforming of lang zoeken naar een geschikte plek voor je bouwwerken.

Stap 1: inloggen en server uitzetten

Log in op het beheerpaneel van je Minecraft server. Klik op de Minecraft server waarop jij een platte Minecraft wereld in wil stellen en zet hem vervolgens uit door op de rode stopknop te drukken op de consolepagina.

Stap 2: bestaande wereld verwijderen of tweede wereld instellen

Als je een nieuwe server hebt en dus nog geen wereld hebt gegenereerd, sla deze stap dan over.

Als je een tweede Minecraft wereld in wil stellen volg voor deze stap dan de tutorial over een extra Minecraft wereld instellen.

Maak een back-up en download deze op je computer als jij je bestaande wereld niet wil verwijderen.

Zodra de server uitstaat, ga naar ‘files’ klik op de wereld folder – vaak genaamd ‘world’ – klik bij deze folder op de drie bolletjes rechts van het bestand en klik op ‘delete’ en daarna weer op ‘delete’ om je keuze te bevestigen.

Stap 3: server.properties openen
Als de wereld is verwijderd, zoek in ‘files’ naar het ‘server.properties’ bestand en open hem vervolgens.

Stap 4: platte wereld instellen

Zodra het server.properties bestand is geopend, ga opzoek naar de regel met daarop ‘level-type=’ – vaak regel 53. Verwijder de witte tekst achter het =-teken, zet vervolgens ‘flat’ achter het =-teken neer. Sla je aanpassing op door op ‘save content’ te drukken.

Stap 5: server aanzetten

Zet je server aan door op de consolepagina op de ‘start’ knop te drukken, de server zal nu een platte Minecraft wereld aanmaken.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame.

Accepteren