Kennisbank » SFTP-client-instellen

Hoe gebruik ik een SFTP-client voor het beheren van bestanden op mijn Minecraft server?

In deze tutorial lees je hoe je een wereldgrens aanzet waardoor spelers niet buiten een bepaald gebied kunnen komen.

Voor het beheren van je bestanden op je Minecraft server heb je soms een SFTP-client nodig. In deze tutorial lees je hoe je een SFTP-client verbindt met je server en hoe je vervolgens met deze client eenvoudig bestanden beheert.

Stap 1:SFTP-client kiezen en downloaden

Kies een SFTP-client die jij wil gebruiken en download hem vervolgens op je computer; veel gebruikte opties zijn: FileZilla en WinSCP – in deze tutorial maken we gebruik van de FileZilla SFTP-software.

Stap 2: Verbinding maken met de server

Open de SFTP-client en log in door de hostnaam, poort, gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze gegevens kun je op het beheepaneel van je Minecraft server vinden onder ‘settings’, het wachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord dat jij gebruikt om in te loggen op het beheerpaneel van je server.

Stap 3: Bestanden beheren

Ga naar de bestandsmappen die jij wil beheren en pas deze aan; aan de linkerkant van de client staan de bestanden van je computer, aan de rechterkant staan de bestanden van je Minecraft server.

Stap 4: Server restarten

Restart de Minecraft server door op de groene ‘restart’ knop te drukken op de consolepagina van je server.

Door deze website te gebruiken, gaat u ermee akkoord dat wij en onze partners cookies kunnen instellen voor doeleinden, zoals het aanpassen van inhoud en reclame. Accepteren